Legoland Open Air 2012

Legoland BillundDen 18. august 2012 blev en mærkedag i Legolands historie. Det var nemlig første gang parken var nødt til at lukke for tilstrømningen af gæster. Og det endda langt før lukketid.
Kombinationen af godt vejr – næsten for godt – og den årlige Open Air koncert gjorde at Legoland valgte at lukke portene af hensyn til gæsternes sikkerhed. Til meget stor skuffelse for dem der måtte forlade Legoland før de overhovedet var kommet ind. Heldigvis ankom jeg nærmest til åbningstid og havde derfor ingen problemer med at komme ind.

MGP-vinderne lagde ud

Open Air koncerten lagde ud med vinderne af årets MGP. Jeg var virkelig ikke imponeret, men de mange tilstedeværende børn labbede det i sig og alene autografkøen vidnede om at børnenes MGP er voldsomt populært.

Trafikprop omkring Legoland

De mange gæster gjorde indfaldsvejene til Legoland til en trafikprop af en anden verden. Dette fik koncertens næste navn at føle. Det var Joey Moe, som sammen med sit band fik lov at sidde i bilkø. Derfor måtte hans koncert udskydes en anelse, men koncertgængerne tog den halve times forsinkelse med ophøjet ro.

Da Joey Moe endelig indtog scenen, var det med en god gang pop. Man kan sige meget om Joey Moe, men han har styr på sine ting og virker som en sympatisk og professionel fyr.

Outlandish var varmt klædt på

Når jeg tænker på Outlandish, så er det ikke ligefrem festmusik der dukker op på nethinden allerførst. Der er ingen tvivl om at de er dygtige, men deres musik fremstod denne dag som værende småkedelig og de virkede lidt som en fejlbooking i mine øjne. Sange som Aicha og Walou er ikke de store feststartere. Det skal dog siges at Isam B stod for dagens sjoveste indslag. På en af årets varmeste dage havde han nemlig valgt at tage halstørklæde på.

Måske er det de marokkanske aner, der stikker frem der og siger, at de 25-30 graders varme blot svarer til en marokkansk efterårsdag. Måske havde han halsbetændelse. Det kan han nok kun selv svare på, men spøjst så det i hvert fald ud.

Det trækker op til storm

Herefter var det tid til lidt tråd. The Storm var klar og som sædvanlig virkede Pernille Rosendahl virkelig veloplagt og hendes stemme er jo fantastisk. Mit eneste kritikpunkt går på The Storms version af Swan Lees I don’t mind. I original form et lækkert stykke popmusik, men her var det en underlig gang semiakustisk musik, som aldrig fandt fodfæste.

Resten af settet var dog rigtig godt, så jeg lader ikke en coverversion smadre helhedsindtrykket. The Storm var klart dagens højdepunkt for mit vedkommende.

Hvorfor vil du dog synge på dansk, Burhan?

Næstsidste navn var Burhan G. Det var her jeg tog en fuldgod pause, hvorimod min svigerinde og min niece på 14 for første gang livede op og flere gange sang med. Der var en gang, hvor Burhan G lavede musik i uhørt høj kvalitet, men så valgte han at begynde at synge på dansk. Hans engelsksprogede musik har internationalt snit over sig og er til tider på højere niveau end Justin Timberlake. Hans danske sange er ok, men har slet ikke samme høje niveau og særligt Tættere på himlen, hvor han optræder nøgen i videoen, viste at det er mere lir end substans.

Alt for mange mennesker

Med de utroligt mange mennesker på pladsen gav det også lange køer ved madboderne. Især nachosboden var proppet til med mennesker og da den var cirka midt på pladsen skabte det prop i trafikken frem og tilbage. Her kunne nogle gode parkvagter have gjort sig positivt bemærket, men jeg så desværre ikke skyggen af dem.

Hvad jeg til gengæld så, var en koncertplads, der mest af alt lignede et campingområde. De forfærdelige campingstole var overalt og der var sågar gæster, som havde taget haveborde med ind på pladsen. Havde Legoland sagt nej til dette fra starten, så ville gæsterne ikke have siddet så tæt, som det faktisk var tilfældet.

Tæt på en katastrofe

Inden Rasmus Seebach skulle slutte af var selve Legolandparken blevet lukket, hvilket betød at de gæster, som var i parken nu søgte mod koncertområdet. Et tæt pakket koncertområdet og yderligere tilstrømning af gæster gjorde det næsten umuligt at forlade koncertområdet. De der ville ind på pladsen kunne ikke flytte sig, så de der ville forlade pladsen kunne komme væk.

Det er min vurdering, at Legoland skal være meget glade for, at de ikke skulle foretage en hurtig evakuering af området denne lørdag aften i august, for så kunne vi nemt have stået med en katastrofe, hvor folk var blevet trampet på a la Roskilde festival 2000. Heldigvis skete det ikke, men jeg håber virkelig, at Legoland får indsat nogle foranstaltninger, så denne situation ikke gentager sig.

Rasmus Seebach satte et flot punktum

Rasmus Seebach har ramt en nerve i dansk musik. Ingen sælger plader som ham og hans koncerter er nærmest som en lang fællessang. Samtidig er han en charmør og det tiltaler kvinder og piger over det ganske land.

Jeg synes hans tekster er meget umiddelbare og han pakker det ikke ind i metaforer, som andre sangere kan have tendens til. Dette gør også at langt flere har nemmere ved at relatere til hans musik og så er der jo også lige det med, at hans far er en institution i dansk musik.

Rasmus er dog lynhurtigt ved at gøre far Tommy kunsten efter og det er måske hans mest imponerende bedrift.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.